Vårda ditt hår

Förmodligen skiljer du som läsare inte dig nämnvärt mot den stora massan. Handen på hjärtat, visst skulle du också vilja ha det där fantastiska håret, tjockt och glansigt, och med ett underbart fall, eller där härligt självlockade men likväl glansiga självfallet. Till viss del måste vi nöja oss med vad vi har fått, men det finns en del knep för att hjälpa naturen lite på traven.

Det kan kanske låta överdrivet med råd om hur man tvättar sitt hår, men faktum är att det är få som känner till alla knep. Följ de tio stegen i artikeln, och du är en god bit på väg mot bättre hårkvalitet. Givetvis har det stor betydelse vilken hårtyp man har. Har du ”Normalt hår”, det vill säga obehandlat och varken fett eller torrt, så är din resa mot det ”perfekta” håret kortare, än för de med till exempel ”torrt hår”. Oftast handlar det om personer som även har torr hy, och precis som hyn behöver smörjas behöver håret få ny energi med hjälp av rätt produkter. ”Fett hår” är precis som det låter, och här behöver en del av överskottsfettet i håret, och ofta även i hårbotten, avlägsnas. Men det är av yttersta vikt att göra på rätt sätt, och framför allt använda rätt produkter. Även fint tunt hår och det tjocka lite grova håret behöver all hjälp de kan få.

Men det är väldigt viktigt att tänka på att det är inte bara rätt vård och rätt produkter som påverkar hårets kvalitet och utseende. Det handlar väldigt mycket om människan bakom, eller snarare under, håret. Exempelvis en stressig tillvaro och för lite sömn, påverkar balansen i kroppen, och det kommer att synas på håret. Även maten vi äter påverkar, och framför allt kan det vara viktigt att se till att man får en bra sammansättning av vitaminer i kosten. Tyvärr kan även vissa mediciner påverka håret negativt, men de kan ju å andra sidan vara viktiga för att kroppen i övrigt ska må bra.

admin