Tänder och skönhet

tänder

Det är nu dags att röra sig vidare från håret för att börja prata om en annan del av kroppen som är uppbyggd av keratin, tänderna. 

Precis som håret så är tänderna en otroligt viktig del av modern skönhet och är något som absolut inte skall glömmas. Det finns en hel del olika tandproblem som kan vara kosmetiskt störande, vi tänker gå igenom några av dem nedan.

Trasiga tänder

Tyvärr är det inte allt för ovanligt att man någon gång i livet biter på något lite för hård eller på något annat sätt råkar slå sönder en tand. Även om detta behandlas som vanligt så kan det fortfarande leda till missfärgningar eller andra problem.Det effektivaste sättet att behandla detta är att sätta på en så kallad skalfasader som sätts utanpå den naturliga tanden.

Gula tänder

Det kanske vanligaste kosmetiska problemet som många upplever är missfärgade tänder. Att tänderna missfärgas och blir lite gula är något som kommer med åldern men det är även starkt kopplat till vissa drycker så som te och kaffe. Förr så krävdes det att man gick till tandläkaren för att behandla detta. Något som både var dyrt och tog tid. Idag så finns det som tur är andra alternativ som går att göra hemma och dessutom inte kostar allt för mycket.

Ojämna tänder

När man förlorar mjölktänderna och de permanenta tänderna skall växa in så kan dessa ibland växa så tätt att de inte får plats att sitta i den ledden som de borde. Detta kan resultera i att tänderna växer snett. Detta brukar man oftast korrigera med tandställning när man är liten men går lika bra att göra även som vuxen.

admin