Ta hand om färgat hår

Att färga håret har alltid varit populärt och det är många som väljer att göra detta regelbundet. Och att få till en bra färg kan vara en utmaning bara det, speciellt om du färgar det själv. Men för att du sedan ska kunna behålla din nya hårfärg så länge som möjligt är det också viktigt att ta hand om det rätt.

Till att börja med gäller det att välja rätt schampo och balsam. Att fortsätta använda dina vanliga produkter kan resultera i att hårfärgen snabbare tappar sin lyster och även bleknar i högre takt. Schampon och balsam speciellt för färgat hår är vad du alltid borde använda.

Med permanent hårfärg kommer du också behöva tänka på utväxten. Efter ett tag kommer din naturliga hårfärg bli allt mer synlig i rötterna och då är det ju dags att köpa mer och sätta igång. Var bara försiktig så du inte får allt för mycket färg just efter utväxten. Annars får du lätt ett stråk med mörkare färg mellan utväxten och resten av håret.

Du bör också vara försiktig med hur mycket du exponerar håret för direkt solljus. Detta kommer nämligen börja bryta ned pigmentet i hårfärgen och resultatet blir ett blekare hår. En hatt ger gott om skydd så klart. Men om du inte är en hattperson kan du alltid titta efter hårprodukter med SPF.

admin