Så får du ett tjockt och välmående hår

Vill du ha ett långt och vackert hårsvall? Du är inte ensam om att sträva efter ett tjockt och välmående hår, och du är definitivt inte ensam om att inte ha det naturligt. Har du tunt hår beror det generellt på dina genetiska förutsättningar, men det finns också en rad yttre faktorer som påverkar hårets tjocklek och kvalitet. Du är säkert fullt medveten om att värmeverktyg som plattång, locktång och fön sliter på håret, liksom solens strålar och blekningar.

Många av oss är dock inte helt förtjusta i tanken att ge upp stylingverktyg, produkter och solsken, och som tur är finns det goda möjligheter för dig att ta del av det bästa av två världar – det vill säga både ett drömsvall och styling. Lösningen stavas hårförlängning, något som blivit mycket populärt de senaste åren tack vare nya bra tekniker för att sätta in håret. Det är en bra grej för de av oss som kämpar med tunt hår och inte har de naturliga förutsättningarna för ett tjockt hår. Många av de svall du kanske avundas består många gånger av hårförlängningar, eftersom resultaten idag är så diskreta och professionella.

Att sköta om håret med värmeskydd, inpackningar samt ett bra schampo och balsam kan du minska slitaget i större utsträckning, vilket alltid är bra oavsett om du använt dig av hårförlängning eller inte. För att öka kvaliteten på håret kan du också se till att öka intaget av zink, B-vitamin och selen. Inre faktorer påverkar hårhälsan ganska mycket, så stressa mindre och sov mer för att få håret att må bra.

Att gå till frisören och klippa håret får inte håret att växa fortare, en vanlig myt bland många andra. Däremot är det bra att regelbundet besöka frisören för att hålla håret vackert och undvika trista, kluvna hårtoppar.

För att få volym i ett tunt hår, finns några fler knep att ta till. Genom att göra en volympermanent, lyfter du håret från roten och dessutom får du lite stora lockar.

En snällare variant är volymtången, som ser ut som en plattång men med räfflor. Du sätter tången närmast hårbotten och bygger upp volymen på slinga efter slinga. Lämna håret överst orört så att det preparerade håret inte syns.

Det snällaste alternativet är i detta fall de volymhöjande preparat som finns. Torrschampo med volymhöjande effekt, ger dig snabbt och enkelt inte bara volym utan också ett fräscht hår. Du kan också hitta värmeskydd med volymhöjande effekt, liksom sprayer med en lyftande resultat. Hårsprayer och skum för volym, brukar i regel kräva föning för att nå önskad finish men lyftet brukar normalt sett hålla i sig mellan tvättar.

admin