Rutiner för alla

För att få vacker hud och fint hår krävs det lite jobb. Man ser inte så glamorös ut när man vaknar på morgonen bara för att man hade tur med generna. Det krävs rutiner på morgonen, och på kvällen, för att locka fram den naturliga skönheten.

Rutiner är ofta lite annorlunda för kvinnor och män men du som läsare borde ändå läsa igenom hela artikeln. Rätt som det är kan du ta råd från båda delarna.

Kvinnor är största marknaden för sminkprodukter, men det har blivit allt populärare för män att också bära foundation och liknande. Smink kan dock vara förödande för huden. Den kan täppa igen porerna och torka ut huden vilket gör att man vill alltid bära smink för att dölja att man är torr eller har fått finnar. Och så har en ond cirkel tagit vid. Därför ska man alltid tvätta bort sminket med mild sminkrengöring på kvällen. Efter det är det också bra att tvätta ansiktet med ansiktstvätt, inte vanlig tvål eftersom det torkar ut.

För att behålla spänsten i huden och hålla den återfuktad ska man också ha som rutin att smörja in ansiktet och andra torra partier varje morgon eller kväll. Är man väldigt torr kan man göra det två gånger om dagen tills det blir bättre. Det finns bra och feta krämer hos Apoteket.

För männen gäller det främst att var noga med ansiktstvätten varje morgon och kväll, samt att använda bra produkter när man rakar sig. Gärna ska man få in rakningen som en rutin så att huden ”vänjer” sig med behandlingen, då minskar man risken för razor burns och inåtväxande hårstrån. Efter rakningen ska man återfukta direkt. Har du skägg och endast ansar kan det vara en bra investering att ha lite vax för skägget. Använd inte vanligt hårvax då det är för svagt för att tämja skägget som är grövre. Vaxa skägget så det ligger prydligt och ser stylat ut.

Roger