Matcha frisyren med smycken

Ibland kan man känna sig lite vilse när man inte vet hur man ska fixa till sig det lilla extra för en lite finare tillställning. Kanske har du hittat precis den frisyr och den klänning du vill ha, men har desto svårare att avgöra vilka smycken som faktiskt passar till? Här kommer några tips.

Örhängen

Här är det kanske lättast att välja stil. Uppsatt hår ger dig möjlighet att leka med stora ringar eller visa upp roliga designer. Ta gärna ut svängarna ordentligt om du bär en i övrigt nedtonad outfit, det är din chans att verkligen göra ett intryck. Ett långt, lockigt hårsvall passar bäst ihop med mindre, mer diskreta örhängen. Detta eftersom håret då ramar in och drar uppmärksamheten till ansiktet och alltför iögonenfallande örhängen kan skapa ett alltför rörigt intryck.

Halsband

För halsband gäller samma principer som för örhängen. Med uppsatt hår kan du välja stora, glittrande halsband med stenar i färg. Har du håret utsläppt passar tunnare kedjor bättre. Till dessa kan du välja små, nätta berlocker, gärna i silver eftersom denna metall ger ett mer diskret intryck.

Hårsmycken

Vill du känna dig som en riktig prinsessa kan du också satsa på ett hårsmycke till en uppsatt frisyr, till exempel ett diadem. Detta ska gärna matcha halsband och örhängen för en mer helhetlig look, men behöver inte matcha armband och ringar.

Inspiration

Om du vill ha inspiration behöver du egentligen inte se längre än till damtidningarnas reportage från Nobelfesten och andra stora fester. Här finns gott om bilder på alla möjliga och omöjliga smyckes- och frisyrkombinationer. Men det finns också andra sätt att fixa den perfekta looken, man kan hitta inspiration på youtube där det finns massor av fantastiskt duktiga amatör stylister som guidar dig via en youtube film från dress till success. Vill man ha en avancerad håruppsättning kan det vara klokt att bjuda in vännerna på lite dryck, kex och ost och be dom om hjälp med håruppsättningen.

Vårt utseende, våra kläder och våra accessoarer representerar vilka vi är och oavsett vilken stil man har eller förväntas ha så är det absolut viktigaste att man känner sig bekväm med sig själv, annars kan man räkna med en tråkig kväll. Vill du ha hjälp av en frisör med makeup och hår så måste du boka långt innan, särskilt om det är på sommaren som festligheten kommer att hållas. På sommaren är det många bröllop och därför är många frisörer redan uppbokade. Inspiration hittar du i magasin, på youtube, instagram och på massor av sajter på internet och var inte rädd för att kombinera stilar som känns representerande för dig och din personlighet.

admin