Lyster i huden

skin_253088677

När man väl uppnått det perfekta svallet, upptäcker man kanske att huden inte är i perfekt skick. Man kanske är glåmig under ögonen, har problem med fet eller torr hud, eller så kanske man har skiftande pigmentering och några kråkfötter runt ögonen. 

Återfuktning

Huden behöver alltid återfuktning och det får den inte från duschen. Vatten torkar ut huden och duschcreme tar bort nyttiga bakterier och skyddande hudlager. Var försiktig med hur ofta du duschar och använd alltid skyddade och återfuktande kräm efter en dusch.

Det finns lotion som riktar sig mot olika hudtyper. Välj en lotion som passar din hud vare sig den är fet, torr, känslig eller normal.

Peeling

Har huden fått stå ut med många duschar, sol, rökning, alkohol, smog från storstäder och så vidare, kan det vara svårt att få bukt med problemet. Man kan faktiskt ”starta om” på ny kula och ge huden en ny chans. Kemisk peeling kommer i olika former och grader beroende på vad man har problem med, och hur pass skadad huden är. Peeling kan ta bort det översta hudlagret och behandla acnebenägen hud eller hud med stora porer.

Efter behandlingen kan man fjälla, eller känna sig väldigt torr och stram i huden. Man får även rekommendationer på vilka krämer man ska använda och man borde hålla sig borta från solen i åtminstone en månad efter behandlingen.

Kost och motion

En av de bästa sakerna för huden är att äta bra och varierad mat. Grönsaker är extra viktigt, de är alltid bra för huden. Samma sak med vatten och fleromättade fetter som finns i olivolja och avokados.

Sedan ska man se över sitt träningsschema. Kroppen mår alltid bra av att röra på sig. Övervikt leder till glåmig och trist hud. Om man istället rör på sig en stund varje dag kommer man snabbt att märka skillnad i hudens lyster och välmående.

Massage

Spa Facial Massage

Genom att massera huden ökar du på blodflödet i skinnet och huden blir rosigare och ser piggare ut. Passa på att massera med fingertoppar och knogar när du smörjer in dig, massagen hjälper de vårdande ingredienserna att tränga in i huden. I Asien hävdar kvinnorna att massage är orsaken bakom den porslinshy som många av kvinnorna har där.

Genvägar

För att snabbt och enkelt få en hud som inte är grå och tråkig, kan man ta hjälp utav en BB- eller CC-cream. BB-creamen jämnar ut hudtonen och ger lyster eller matt finish och passar den som vill ha en lätt makeup. Den täcker inte helt, men agerar ungefär som en concealer, foundation, primer och ansiktskräm i ett, ofta med solskyddsfaktor. CC-cremen har ofta en något högre solskyddsfaktor än BB-cremen och är mer täckande men lättare i konsistensen. Både BB- och CC-cremen kan fås med en blank eller matt finish, så det är bara att testa sig fram mellan olika märken för att hitta den som känns rätt för dig.

admin