Hantera hårproblemen på rätt sätt

Alla har vi stött på ett eller annat problem med håret. Och när man ställs inför något helt nytt kan det vara svårt att veta hur man bäst tacklar problemet. Men mer kunskap är lösning på väldigt mycket här i livet och det gäller även allehanda hårproblem.

Kluvna toppar

Kluvna toppar är något vi alla har fått. Många gånger kan man helt enkelt se det som en indikator att det är dags att klippa håret igen. En del upplever dock detta oftare är vad man egentligen ska behöva gå till frisören. En anledning till detta kan vara att man helt enkelt har ganska skört hår. Då bör man satsa mer på leave-in produkter och vara noga med att använda balsam och låta det sitta i en stund innan man sköljer bort det. Undvik också att borsta håret när det är blött eftersom det är mer känsligt då.

Klåda i hårbotten

Klåda i hårbotten kan ofta vara ett tecken på att man använder fel schampo. Har man anlag till torr hårbotten kan fel produkter förvärra detta ganska snabbt. Det stora utbudet idag betyder att många kan behöva hjälp att välja ett schampo som passar deras förutsättningar. Att rådfråga sin frisör är ofta en väldigt bra början. Klåda är dock även ett symptom för en del sjukdomar som kan drabba hårbotten. Och om schampot i sig inte hjälper kan det vara dags att ta kontakt med vården.

Statiskt hår

Statiskt hår kan vara otroligt irriterande när det klamrar sig fast vid allt det kommer i kontakt med. Detta problem blir också extra vanligt på vintern. Den vanligaste anledningen bakom statiskt hår är en brist på fukt. Igen är balsam rekommenderad då det ofta har återfuktande egenskaper. Upplever man ofta statiskt hår kan det vara en bra idé att ta sig en titt på de produkter man använder regelbundet och se om några av dem innehåller alkohol. Dessa har en uttorkande effekt och är mest troligt en bidragande faktor.

admin