Ge håret en anti-age boost

beautiful-woman-with-long-hair

Håret åldras genom livet och med tiden kan det bli glanslöst, platt, tunt, torrt och allmänt trist. Men som tur är finns det knep att ta till, för att föryngra håret och få ett glänsande välmående hårsvall.

Ett hårstrå växer ungefär i sex år innan det faller av, tillväxtfasen påverkas av arvsanlag och kan variera mellan individer. Med tanke på hur länge ett hårstrå kan befinna sig på huvudet, så är det viktigt att vårda det under tiden.

Använd alltid värmeskydd för att undvika värmeskador. Ta i hårolja i längderna, för att återfå glans och skydda mot slitage. Massera hårbotten för ökad cirkulation, sätt i en inpackning ämnad för hårbotten, som kan boosta med näring. Använd root lifters för att få volym, vilket ger ett föryngrande intryck.

Precis som huden behöver återfuktas, behöver även håret fukt. Speciellt under vintermånaderna i nordens kalla klimat, behövs lite extra hjälp. De tidigare nämnda håroljorna hjälper till att bibehålla fukten, liksom hårinpackningar av olika slag. Det finns hela serier på marknaden, som inriktar sig på att bevara fukten i håret. Du kan alltså fuktbomba håret i hela tvättprocessen, där du börjar med ett återfuktande schampo, gör en återfuktande inpackning en gång i veckan och avslutar tvätten med ett återfuktande balsam.

 

admin