Fräsch utan smink

Vi vill gärna vakna upp och känna oss lika snygga och fräscha som man gör i reklamfilmer och på teve. Tyvärr är deras naturliga skönhet helt fejk och de ”vaknar” täckt av smink och har inte gnuggat in håret i kudden i åtta timmar. De har inte heller sovit för lite så de slipper mörka ringar och påsar under ögonen. Vad kan man använda för att känna och se fräschare ut på morgonen?

Ansiktsmask

En bra början som inte kostar många kronor. Du behöver inte köpa det lyxigaste du hittar för det är inte självklart att det är bästa ansiktsmasken bara för att prislappen vill antyda det. Prova dig istället fram mellan olika märken och se vad du får resultat av. Vi har alla olika hudtyper och behöver därför olika sortens näring. Har man problem med svarta pormaskar så finns det ansiktsmasker som torkar på huden och sedan drar med sig dessa när man drar bort masken. Har man problem med finnar kan man läsa här och se vad flera privatpersoner har för rutiner för att tackla sina finnproblem.

Ögonbryn

Många börjar plocka sina ögonbryn när de är unga och märker sedan att håren inte växer ut igen. Man har plockat sönder brynen och måste alltid göra tid i morgonschemat för att måla dit egna. Det kan vara frustrerande att ha det hängande över sig varje gång man vaknar. Något man kan pröva är ett speciellt serum som ger ögonbrynen näring. Man stryker på det en eller två gånger per dag och redan efter en vecka börjar man se hur hårstråna blir fylligare och fler. Till slut har dina ögonbryn blivit så tjocka att du kan kasta ögonbrynspennan för gott!

Ögonfransar

Även ögonfransarna har en viktig roll för hur man känner sig osminkad. Fylliga mörka fransar ramar in ögat och ger en mer sofistikerad och markerad blick. Här är det inte bara mascara som ger effekt. Ett tips är här, samma som för ögonbrynen, att köpa ett serum till fransarna. Det finns idag riktigt bra serum på marknaden som gör att dina fransar växer sig längre, samt stannar i den sista tillväxtfasen längre vilket gör att du inte tappar dem lika fort. Efter att du har gett dina fransar näring med ett serum kan du besöka en salong och färga, både dina fransar och bryn, för att få en mer markerad och snygg approach.

Lotion

Det här gäller hela kroppen, inte bara ansiktet. Man ska vara noggrann och smörja in kroppen varje dag. Det låter jobbigt men ge det tid och till slut är det rutin. I ansiktet kan man köpa en lotion som är anpassad efter din hudtyp. Har du torr hud ska du exempelvis ha en tjockare kräm än om du har fet hy. Att duscha torkar ut huden och många lotions som man köper billigt i mat- eller klädbutiken kan innehålla mycket alkohol vilket bara torkar ut med. Läs in dig på ämnen eller tala med kunnig personal på livshälsokostbutiker och Apoteket.

Roger