Förnya håret

Har du gått omkring i samma frisyr i flera år? Har du blivit trött på att be om samma sak hos frisören hela tiden men vet inte riktig vad du ska göra? Vi har några roliga tips för dig som vågar!

Färga hemma

När man ska färga håret hemma ska man vara medveten om att resultaten inte blir lika perfekt som hos frisören. Vill man bara gå en ton mörkare så är det dock väldigt enkelt. Vill man ha slingor eller färga håret ljusare krävs dock lite mer färdigheter och att man håller tummarna.

Om du vill ha håret ljusare måste du först bleka det. Är ditt håret redan färgat kommer blekningen att bli lite flammig, ljusare på vissa ställen och mörkare på andra. Vi ser det inte som någonting dåligt. Istället få man en naturligare färg på sitt hår när det skiftar i lite olika nyanser.

Smörj in huden runt hårfästet med fet kräm så är det lättare att torka bort eventuell färg som hamnar på öron och hud. Ta bort färgen på huden innan den har torkat, speciellt om det är en väldigt stark färg som röd eller svart.

Börja med hårbotten och gå igenom den först innan du tar dig an längderna. Det gör färgningen lite lättare. Har du långt hår kommer du att behöva två förpackningar för att färgen ska räcka till hela håret.

Tänk också på att hårfärgningen som man gör hemma går inte alltid att tvätta bort helt. Håret kommer att färga av sig när det är blött så tänk på att skydda kläder och sängkläder medan håret torkar.

Hårförlängning

Vill du ha länge hår men orkar inte vänta tills det växer ut? Då är hårförlängning något för dig.

Tänker du ha i håret under veckorna och inte bara som en kul grej när du ska ut och dansa så rekommenderar vi att man köper hår av bra kvalité. Det är lättar att hantera och är lättare att blanda samman med ditt eget hår. Den bästa kvalitén hittar du hos Pozehair. De säljer hårförlängningar i olika varianter: clip-ons, träns och vax. Du kan läsa mer om de olika sätten här.

Har du hårförlängningar av riktigt hår så kan du styla och schamponera det precis som ditt riktiga medan syntethår måste specialbehandlas och lämpar sig inte lika bra till permanent hårförlängning.

admin